poniedziałek, 15 listopada 2021

Wędzony łosoś i makaron z zielonym pieprzem

Dziś danie petarda wg pomysłu Nigela Slatera z książki "Jedz. Mała księga szybkich dań".
Tak podany makaron jest aromatyczny, pyszny, mega szybki i znika szybko z talerzu.
Dodatek pieprzu zielonego podkręca jego smak, warto spróbować. 
Makaron z zielonym pieprzem i łososiem.
Składniki:
  • 100 g wędzonego łososia
  • 150 g drobnego makaronu - dałam świderki
  • 50 g masła
  • 2 łyżki opłukanego marynowanego zielonego pieprzu
  • sól morska
  • natka pietruszki
Przygotowanie dania:
  • Makaron ugotowałam al'dente.
  • Łososia porwałam na drobne kawałki.
  • Na patelni rozpuściłam masło i podsmażyłam zielony pieprz, wcześniej opłukany z marynaty.
  • Makaron odcedziłam i z powrotem włożyłam do garnka, okrasiłam masłem z pieprzem, wymieszałam.
  • Na talerzu ułożyłam kawałki łososia i posypałam natką pietruszki.
Smacznego.
Przepis od Nigel Slater.
"Podróże małe i duże"
Staw przy pałacu w Lubrańcu woj. kujawsko - pomorskie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger