sobota, 29 maja 2021

Pieczarki z piniolami

Przepis pochodzi z książki "Tapas".
Tak przyrządzone pieczarki są soczyste i przepyszne.
Polecam jako lekką przekąskę lub jako samodzielne danie, wybór zależy od tego ile lubicie zjeść.
Polecam gorąco.
Pieczarki na szybko.

Składniki:
  • 700 g dużych pieczarek
  • 2 cebule
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • sól morska
  • pieprz
  • 60 g pinioli
  • 50 ml wytrawnego sherry
  • 2 łyżki natki pietruszki

Przygotowanie tapas:
  • Pieczarki oczyściłam i pokroiłam w plastry a cebulę obrałam i pokroiłam również w plastry.
  • Na patelni rozgrzałam oliwę i podsmażyłam cebulę.
  • Gdy cebula się zrumieniła wrzuciłam pieczarki i smażyłam ok. 8 - 10 minut.
  • Teraz pieczarki posoliłam i oprószyłam pieprzem.
  • Piniole podprażyłam na suchej patelni.
  • Pieczarki wymieszałam z piniolami i sherry.
  • Posypałam natką pietruszki.
Smacznego.
Przepis z książki "Tapas"
"Podróże małe i duże"
Kwiat czeremchy

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger