niedziela, 28 marca 2021

Jogurtowy omlet z miodem

Ten omlet jest obłędny w smaku, leciutki, puszysty a skarmelizowny spód nadaje mu dodatkowego charakteru.
Polecam na śniadanie albo na deser.
Ja podałam z miodem kasztanowym, Wy podajcie swój ulubiony.
Omlet jogurtowy.


Składniki:

  • 3 jaja
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka mąki orkiszowej T 630
  • 1 łyżka mąki z orzechów arachidowych
  • szczypta soli
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • 1 łyżka masła do smażenia 
  • miód kasztanowy do podania

Przygotowanie omletu:

  • Jaja wymieszałam z jogurtem i syropem z agawy.
  • Dodałam potem obie mąki, sól i dokładnie wymieszałam.
  • Na patelni rozgrzałam masło, wylałam masę i smażyłam na średnim ogniu pod pokrywką tylko z jednej strony.
  • Złożyłam a na talerzu podlałam miodem kasztanowym.
  • Spód omletu bardzo szybko karmelizuje więc trzeba uważać.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Augustów woj. podlaskie

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger