wtorek, 23 lutego 2021

Makaron z pstrągiem wędzonym

Pyszny obiad na talerzu czyli pstrąg wędzony i makaron.
Według mnie połączenie idealne.
Pamiętajcie jednak aby ryba była świeża w innym wypadku danie nie będzie smaczne.
Polecam gorąco.
Makaron z pstrągiem.


Składniki:

  • 1 pstrąg wędzony ok. 250 g
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 nieduży por
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 200 ml śmietanki 30 %
  • 200 g makaronu tagliatelle


Przygotowanie dania:

  • Pora umyłam, oczyściłam i pokroiłam w plasterki, podsmażyłam na maśle, dodałam śmietankę i gotowałam aż śmietanka zgęstniała.
  • Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
  • Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam i włożyłam do sosu, wymieszałam.
  • Obrałam rybę ze skóry i ości, podzieliłam na kawałki i wymieszałam z makaronem.
  • Dodałam posiekaną kolendrę.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Willa Adamów w Ciechocinku

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger