wtorek, 19 stycznia 2021

Bruschetta z prosciutto, ogórkiem kiszonym i pomidorkami cherry

Bruschetta jest wspaniałą kanapką na której jest wszystko co najlepsze a najważniejsze jest natrzeć chleb czosnkiem i skropić oliwą.
Pachnie wówczas nieziemsko a smakuje wybornie, spróbujcie.
Włoskie kanapki.


Składniki:

  • 5 kromek chleba razowego na zakwasie
  • 5 plastrów prosciutto
  • 5 pomidorków cherry
  • 1 ogórek kiszony
  • kolendra do posypania
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1 szalotka
  • oliwa do skropienia
  • 10 krążków papryki Ramiro

Przygotowanie kanapek:

  • Szalotkę pokroiłam w krążki, ogórka w plastry, porwałam szynkę, pomidorki pokroiłam na połówki, paprykę w krążki.
  • Kromki chleba podpiekłam na suchej patelni, przekroiłam na połowę czosnek i wcierałam w chleb, potem skropiłam każdą kromkę oliwą.
  • Nałożyłam na chleb szynkę, ogórka, paprykę i szalotkę a także pomidorki, skropiłam oliwą.
  • Posypałam kolendrą.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Cebulica syberyjska

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger