sobota, 22 sierpnia 2020

Sałatka z ogórka i awokado

Sałatkę z ogórka i awokado robi się bardzo szybko, szybko też znika.
Idealnie nadaje się jako samodzielne danie ale także jako przystawka, dodatek do mięs czy obiadu.
Polecam gorąco do zrobienia.
Sałatka z ogórka.


Składniki:

  • 1 mała szalotka
  • 1 łyżka octu jabłkowego 
  • 1 awokado Hass
  • 1/2 ogórka wężowego
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 - 3 łyżki listków kolendry
  • sól morska
  • pieprz biały


Przygotowanie sałatki:

  • Szalotkę pokroiłam w cieniutkie plastry i zamarynowałam w occie jabłkowym na 15 minut. 
  • Cienko pokroiłam ogórka w plastry wraz ze skórką.
  • Awokado obrałam, wyjęłam pestkę i pokroiłam w plasterki.
  • Potem wymieszałam wszystkie składniki, oprószyłam solą i pieprzem białym, oraz skropiłam oliwą, wymieszałam.
  • Posypałam listkami kolendry.

Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże" 
Ratusz w Kórniku woj. wielkopolskie

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger