środa, 22 kwietnia 2020

Schab z jeżynami z whiskey

Powiem Wam nieskromnie że to była petarda smakowa, dlatego przedstawiam przepis żeby wszystkim posmakowało.
Schab tak przyrządzony jest aromatyczny, soczysty, przepyszny.
Ja tutaj użyłam świeżych jeżyn, natomiast mrożone też będą idealne.
Schab z jeżynami.


Składniki:

  • 500 g schabu w plastrach bez kości
  • 200 g jeżyn
  • 4 - 5 łyżek sosu sojowego ciemnego
  • 25 ml whiskey
  • sól morska
  • 1 łyżka masła klarowanego

Przygotowanie dania:

  • Mięso umyłam, osuszyłam, posoliłam.
  • Na patelni rozgrzałam masło i podsmażyłam mięso z każdej strony 3 minuty.
  • Teraz na patelnię wrzuciłam jeżyny, wlałam sos sojowy i gotowałam 5 minut.
  • Na koniec wlałam whiskey i gotowałam aż alkohol odparował a smak został na patelni.
  • Podałam z ziemniakami.

Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Kwiaty lata

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger