wtorek, 10 marca 2020

Surówka kapuściana z rzodkiewką

Tę pyszną i zdrową surówkę robi się błyskawicznie a potem szybciutko zjada.
Chrupiąca kapusta, kalarepka i rzodkiewki smakują idealnie w tym zestawie.
Teraz na wiosnę dużo więcej zajadamy takich witamin.
Kapuściana surówka.


Składniki:

  • 1 mała główka białej kapusty
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 średnia cukinia ok. 300 g
  • 1 kalarepka
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki syropu klonowego
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka uprażonego sezamu


Przygotowanie surówki:

  • Poszatkowałam kapustę.
  • Rzodkiewki, cukinię i kalarepę starłam na tarce o grubych oczkach.
  • Wymieszałam warzywa w misce.
  • Dodałam posiekany koperek, sok z cytryny, syrop klonowy i olej, ponownie wymieszałam.
  • Na koniec posypałam prażonym sezamem.

Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Tramwajowa Zajezdna Muzealna Brus woj. łódzkie

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger