sobota, 28 marca 2020

Kamdicza po koreańsku

Takie ziemniaki w słupkach zalane olejem można zajadać same lub jako dodatek do mięs czy warzyw pieczonych.
Polecam gorąco, są aromatyczne i bardzo smaczne.
Przepis pochodzi z książki "500 potrwa z ziemniaków" W.A.Bołotnikowa, L.M. Wapiennik.
Danie szybkie do zrobienia więc czasu dużo nie potrzebujecie.
Pyszne ziemniaczki po koreańsku.


Składniki:

  • 8 sporych ziemniaków
  • 5 łyżek oleju rzepakowego
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • pieprz czarny
  • papryka mielona słodka
  • sól morska

Przygotowanie dania:

  • Ziemniaki obrałam i pokroiłam w grube słupki.
  • Zagotowałam wodę z solą i gotowałam ziemniaki 5 - 8 minut, aż były miękkie, odcedziłam.
  • Zagotowałam olej, przestudziłam
  • Przełożyłam je na półmisek, polałam przestudzonym olejem.
  • Posypałam solą, pieprzem, papryką i posiekaną natką pietruszki.

Smacznego.
Przepis kuchni koreańskiej.
"Podróże małe i duże"
Zamek w Gostyninie woj. mazowieckie

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger