poniedziałek, 17 lutego 2020

Macedońska surówka z kapusty kiszonej

Będąc w Macedonii na każdym kroku podawali nam jako przystawkę sałatkę szopską lub surówkę z kiszonej kapusty.
Dziś przedstawiam pyszną i zdrową surówkę z kapusty kiszonej.
Pracy przy niej 3 minuty i zajadamy mnóstwo witamin.
Surówka z Macedonii.

Składniki:

  • 300 g kiszonej kapusty
  • 2 - 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
  • ew. szczypta soli

Przygotowanie surówki:

  • Kapustę posiekałam, włożyłam do miski.
  • Polałam olejem, wymieszałam.
  • Na półmisku posypałam słodką papryką.
  • A jeśli Wasza kapusta jest mało słona to posypcie ją dodatkowo solą.
  • Surówka gotowa, papryką pięknie podkręca smak kapusty, nawet się tego nie spodziewałam.

Smacznego.
Przepis kuchni macedońskiej.
"Podróże małe i duże"
Góry Galiczica w Macedonii Północnej

2 komentarze

  1. Surówkę bardzo chętnie przyrządzę:)))moja córka była w Macedonii i najprawdopodobniej jeszcze pojedzie w tym roku:))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger