czwartek, 12 grudnia 2019

Omlet na greckim jogurcie z bananami

Będzie pyszny omlet na śniadanie trzeba tylko zamieszać, podsmażyć i zostaje już tylko zajadać.
Zachęcam wszystkich do spróbowania, omlet jest puszysty i delikatny, znakomity.
Omlet z bananami.


Składniki:

  • 120 g jogurtu greckiego
  • 2 jaja
  • 40 g mąki pszennej T 1050
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • szczypta soli
  • 1 banan

Przygotowanie omletu:

  • Jaja roztrzepałam z jogurtem i szczyptą soli.
  • Mąkę wymieszałam z proszkiem do pieczenia.
  • Połączyłam masę jajeczną z mąką, dokładnie wymieszałam.
  • Na patelni rozgrzałam olej i wylałam masę.
  • Smażyłam na średnim ogniu aż omlet się ściął.
  • Banana obrałam i pokroiłam w plasterki.
  • Połowę plastrów banana ułożyłam na ściętym omlecie, lekko je wciskając.
  • Obróciłam omlet na druga stronę i chwilę dosmażałam.
  • Na talerzu udekorowałam resztą plasterków banana.

Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Na Rynku w Tarnobrzegu

0 komentarze

Publikowanie komentarza

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger