środa, 18 grudnia 2019

Makaron muszelki z Padrón'ami i czosnkiem

To szybkie i pożywne danie urzekło domowników.
Urzekło też mnie, uwielbiam zielone papryczki Padrón i ich lekko goryczkowaty smak.
Z makaronem smakują wybornie.
Muszelki z hiszpańskimi papryczkami.


Składniki:

  • 250 g makaronu muszelki
  • 200 g papryczek Padrón
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 - 5 łyżek oliwy extra vergine
  • sól gruboziarnista
  • listki roszponki do podania


Przygotowanie dania:

  • Makaron ugotowałam al'dente.
  • Papryczki umyłam i dokładnie osuszyłam.
  • Rozgrzałam oliwę i podsmażyłam na niej papryczki w całości.
  • Potem pod koniec smażenia wrzuciłam pokrojony w plasterki czosnek, smażyłam 30 sekund.
  • Na patelnię wrzuciłam makaron, wymieszałam, posypałam gruboziarnistą solą.
  • Podałam z roszponką.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Rzeka Grabia w Zielęcicach woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger