piątek, 11 października 2019

Pomidorowo - brzoskwiniowa pasta jaglana

Pasty z jaglanki są zawsze super a ta jest niesamowita, pikantna, słodkawa, kremowa.
Polecam do zrobienia dwóch porcji bo jedna szybko zniknie i nie nacieszycie się smakiem.
No to co? zaczynamy?
Pasta jaglana pomidorowa.


Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki pasty harissa
  • sól morska
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 połówka brzoskwini z puszki

Przygotowanie pasty:

  • Do misy malaksera włożyłam ugotowaną kaszę, dodałam posiekany czosnek, odrobinę pasty harissa, sól, oliwę, pastę pomidorową i pokrojoną brzoskwinię.
  • Zmiksowałam całość na kremową pastę.
  • Przełożyłam do pojemnika i gotowe, tylko zajadać.

Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Z cyklu Łódź  Bajkowa "Maurycy i Hawranek"

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger