sobota, 5 października 2019

Bataty ze szpinakiem i awokado

Szybka, pyszna, pożywna, odżywcza i zdrowa sałatka na moim talerzu.
Jeśli chcesz i Ty skosztować, kupuj produkty i przyrządź a potem zajadaj.
Sałatkę robi się szybko i zajda ze smakiem jeszcze szybciej, polecam.
Sałatka z batata, szpinaku i awokado.



Składniki:

  • 1 średni batat
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 awokado
  • 6 pieczarek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2 garści świeżego szpinaku baby  
  • 1 dymka 
  • 1 kulka mozzarelli
  • sól niebieska perska
  • pieprz świeżo mielony


Przygotowanie sałatki:

  • Batata obrałam, pokroiłam w 1 cm plastry i podsmażyłam na rozgrzanej oliwie.
  • Pieczarki pokroiłam w plastry i podsmażyłam na oliwie.
  • Umyłam i osuszyłam liście szpinaku, ułożyłam je na dnie talerza.
  • Potem ułożyłam plastry batata, pieczarki.
  • Dymkę pokroiłam w cieniutkie plasterki i rozłożyłam na wierzchu.
  • Awokado obrałam, wyjęłam pestkę i pokroiłam w półplasterki, rozłożyłam na sałatce.
  • Całość skropiłam oliwą, sokiem z cytryny, octem balsamicznym i porwaną mozzarellą, posoliłam i oprószyłam pieprzem.
  • Zajadamy, polecam.


Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Cebulica syberyjska

1 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger