sobota, 7 września 2019

Pasta z oliwkami i twarogiem

Szybką, pyszną i aromatyczną pastę zrobiłam dziś na śniadanie i Wam polecam.
Twaróg, oliwki, czosnek i pasta gotowa, idealnie nada się do kanapek czy jako dip do warzyw, czy na placuszki np.: te kukurydziane z płatkami orkiszowymi.
Oliwkowa pasta serowa.


Składniki:

  • 200 g twarogu półtłustego
  • 15 zielonych oliwek bez pestek
  • 1 dymka ze szczypiorem
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka kolendry
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • szczypta ostrej papryki 
  • szczypta słodkiej papryki


Przygotowanie pasty:

  • Do misy malaksera włożyłam twaróg, osączone oliwki, posiekany czosnek, posiekaną dymkę ze szczypiorem, oraz dodałam sól, pieprz, obie papryki a także listki kolendry.
  • Zmiksowałam wszystko na pastę.
  • Nakładałam na małe kromki razowego pieczywa, posypałam natką kolendry i papryką słodką.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Wiatrak - Skansen w Kwiatkówku woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger