poniedziałek, 19 sierpnia 2019

Kotlety z czarnej fasoli

Pyszne kotlety z czarnej fasoli zadowolą każdego smakosza i niejadka w jednym.
Są ładne, pożywne i szybko znikają.
Idealne z sosem czosnkowym lub innym ulubionym, polecam.
Podano kotlety z czarnej fasoli, zapraszam.



Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanej czarnej fasoli
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chili
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 jajo
  • 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka oliwy


Przygotowanie kotletów:

  • Pokroiłam w kosteczkę cebulę, czosnek i papryczkę chili.
  • Na oliwie poddusiłam czosnek, cebulę i papryczkę.
  • W malakserze grubo zmiksowałam czarną fasolę, dodałam podsmażone warzywa, chwilę miksowałam.
  • Teraz do masy dodałam bułkę tartą, jajo, posiekaną natkę oraz przyprawy, wyrobiłam jednolitą masę.
  • Z masy uformowałam kotlety, obtaczałam je w bułce tartej i smażyłam z obu stron na złoty kolor.
  • Podałam z sałatą i sosem czosnkowym.


Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Kościół w Rytwianach woj. świętokrzyskie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger