sobota, 29 czerwca 2019

Piadiny z truskawkami

Sezon truskawkowy trwa więc zajadajmy truskawki póki są, potem będziemy tęsknić.
Oczywiście że nie najemy się na zapas ale teraz jak są najsmaczniejsze zajadajmy ze smakiem.
Może warto kilka woreczków zamrozić aby dłużej cieszyć się tym pysznym, letnim smakiem.
Piadiny czyli włoskie tortille można zrobić samemu lub kupić jeśli nie chce się smażyć w taki upał.
Rezultat: pyszne śniadanie czy deser na talerzu.
Truskawki w padinach.


Składniki:
  • 3 chlebki piada
  • 200 - 250 g sera labneh
  • 1 łyżka miodu
  • 200 g truskawek
  • kilka listków mięty

Przygotowanie dania:

  • Labneh to ser z jogurtów greckich, lekko słony, więc jeśli nie macie to zwykły serek kremowy lekko posolony też będzie ok.
  • Wymieszałam ser z miodem.
  • Truskawki umyłam, obrałam i pokroiłam na połówki.
  • Chlebki podpiekłam na suchej patelni aby były elastyczne, zimne bardzo się kruszą.
  • Na każdą piadinę nałożyłam porcję sera, posypałam truskawkami i złożyłam na pół, udekorowałam listami mięty.
  • To jest pyszne!!!


Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Dwór w Ostrowie woj. łódzkie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger