poniedziałek, 20 maja 2019

Zupa malinowo - jeżynowa z mleczkiem kokosowym i fusili giganti

FIT
Zajadajmy się dzisiaj zupą owocową, pyszną i aromatyczną.
Owoce do zupy zarówno świeże jak i mrożone będą znakomite.
Ja miałam mrożone bo zamrażarkę czas przygotować do kolejnego sezonu i opróżnić szuflady.
Świeże idealnie się do zupy nadadzą, zachęcam do ugotowania.
Pamiętam że jako mała dziewczynka nie lubiłam zupy wiśniowej, teraz natomiast zajadam się pyszną owocową.
Gusta się zmieniają, jak widać.
Zupa owocowa z makaronem.


Składniki:

  • 500 ml wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 puszka mleczka kokosowego 17 % tłuszczu - 400 ml
  • 250 g jeżyn - miałam mrożone
  • 250 g malin - miałam mrożone
  • 1 laska cynamonu
  • 4 łyżki miodu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1/4 szklanki wody
  • 160 g makaronu fusili giganti


Przygotowanie zupy:

  • Owoce wrzuciłam do garnka, wlałam wodę, dodałam sól i rozgotowałam.
  • Rozgotowane owoce przecisnęłam przez sito aby pozbyć się pestek.
  • Mus z powrotem wlałam do garnka, dodałam mleczko kokosowe, laskę cynamonu, zagotowałam.
  • Mąkę wymieszałam z wodą i wlałam do gotującej się zupy, mieszając.
  • Zagotowałam, zdjęłam z ognia, dodałam miód.
  • Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam, podałam z zupą.


Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Latarnia w Krynicy Morskiej

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger