Zapraszam na przepyszne śniadanie.
Sos robi się szybko a potem zajada pyszne kanapki, zachęcam do spróbowania.
Kanapki, sos brokułowy, szynka i pomidory - śniadanie.
Składniki:
Sos:
- 1 ząbek czosnku
 - 25 g masła
 - 25 g mąki pszennej
 - 200 ml mleka
 - 250 g brokuła ugotowanego
 - sól morska
 - pieprz czarny
 
Kanapki:
- 1/2 szklanki sosu brokułowego jw.
 - 6 kromek pieczywa pełnoziarnistego
 - 6 plastrów sera żółtego
 - 6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
 - gałązki natki pietruszki
 - 1 pomidor
 
Przygotowanie sosu:
- Porcja tutaj podana będzie na dwa razy albo można użyć sosu także do makaronu.
 - Posiekałam czosnek, włożyłam do garnka, dodałam masło i podgrzewałam aż się rozpuściło.
 - Teraz dodałam mąkę, zasmażyłam ją i wlewałam po trochu mleko, ciągle mieszając aby powstał beszamel.
 - Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
 - Ugotowanego brokuła zmiksowałam i dodałam do beszamelu, wymieszałam.
 
Przygotowanie kanapek:
- Kromki chleba podgrzałam na suchej patelni, można je włożyć do tostera.
 - Pomidora cieniutko pokroiłam.
 - Na ciepłe kromki nałożyłam plastry sera, plastry szynki, nałożyłam po łyżce sosu brokułowego.
 - Na wierzchu ułożyłam pomidora i udekorowałam natką pietruszki.
 
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
| Ruiny zamku w Rytwianach | 
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.