czwartek, 15 listopada 2018

Pasta z trewala z kiszoną cytryną

Trewal to pyszna i mięsista ryba, wędzona smakuje super.
Ryby są zdrowe i warto je zajadać przy każdej okazji czy to smażone, grillowane czy wędzone albo tak jak ja w postaci pasty.
Świeży, wędzony trewal smakuje wybornie, jest soczysty i pyszny, polecam.
Pasta rybna z kiszoną cytryną.


Składniki:

  • ok. 300 g wędzonego trewala
  • 1/8 kiszonej cytryny
  • 5 małych jaj ugotowanych na twardo
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki posiekanego szczypioru


Przygotowanie pasty:

  • Obrałam ze skóry trewala, usunęłam ości i przełożyłam go do malaksera.
  • Dodałam ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jaja, posiekaną kiszoną cytrynę a także szczypior, koperek i musztardę i zmiksowałam na jednolitą pastę.
  • Podałam z grzankami na śniadanie.


Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Opactwo Cystersów w Sulejowie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger