piątek, 26 października 2018

Orecchiette z pesto z białej rzepy, z fasolką szparagową i orzechami włoskimi

Ależ to było pyszne danie.
Ale od początku, czyli chciałam szybko, pysznie i zdrowo, w lodówce same resztki i tak oto powstało danie rewelacyjne.
Użyłam tutaj pesto z białej rzepy ale tutaj pełna dowolność, dajcie swoje ulubione i też będzie ok.
Dużo pracy nie ma, a pyszny obiad na stole, zapraszam.
Makaron z pesto, fasolką szparagową i serem.


Składniki:

  • 250 g makaronu orecchiette
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej
  • pesto z białej rzepy lub inne ulubione - ok. 1 szklanki
  • garść orzechów włoskich
  • 50 g startego sera żółtego



Przygotowanie dania:

  • Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam.
  • Orzechy podprażyłam na suchej patelni, ser starłam na tarce.
  • Fasolkę obrałam, umyłam i pokroiłam na kawałki, ugotowałam w osolonej  wodzie, odcedziłam.
  • Do gorącego makaronu dodałam pesto z białej rzepy, dokładnie wymieszałam, wyłożyłam na talerz, posypałam startym serem, fasolką i uprażonymi orzechami.


Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Dwór w Domaniewie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger