piątek, 26 października 2018

Wytrawne naleśniki z mozzarellą i chorizo

Pyszne śniadanie, pyszny obiad, nie wiem jak wolicie, ja zajadałam na obiad te pyszne naleśniki z dodatkami.
Ulubiona mozzarella, ciągnąca i pachnąca po rozgrzaniu, idealne chorizo, domowej roboty, pyszności.
Zachęcam do wypróbowania przepisu:
Naleśniki nadziewane mozzarellą i chorizo.


Składniki:
Ciasto naleśnikowe: 6 naleśników
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • szczypta soli
  • 1 łyżka oleju
  • 2 duże jaja
  • 1 i 1/2 szklanki mąki T 650
Farsz:
  • ok. 100 g twardej długodojrzewającej mozzarelli
  • 140 g cienkiego chorizo
  • 1 szalotka
  • 2 długie pomidory
  • 3 średnie ogórki małosolne lub kiszone
  • do podania keczup

Przygotowanie naleśników:

  • Najpierw zrobiłam ciasto naleśnikowe.
  • Wymieszałam ze sobą mleko, wodę, jaja, olej,sól i mąkę tak aby powstało lejące ciasto.
  • Odstawiłam ciasto na 30 minut aby odpoczęło.
  • Potem usmażyłam 6 naleśników.
  • Pokroiłam w plastry mozzarellę i chorizo, szalotkę pokroiłam w piórka a ogórki w plastry.
  • Każdy naleśnik posmarowałam keczupem, nałożyłam plastry sera i chorizo, ogórki i złożyłam na cztery, skropiłam keczupem.

Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Ogród przy Pałacu w Walewicach

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger