piątek, 24 sierpnia 2018

Ostre czipsy z plantana

FIT
Z plantanów można przygotować mnóstwo pysznych dań, a ja tym razem zrobiłam z nich czipsy, ostre czipsy.
Delikatne pieczenie na języku to to czego mi brakowało, zróbcie i popróbujcie.
Czipsy są znakomitym dodatkiem do zup, mięs ale wyśmienicie znikają jako przekąska, polecam.
Plantanowe czipsy na ostro.


Składniki:
  • 2 duże żółte plantany
  • oliwa z oliwek
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne

Przygotowanie czipsów.
  • Plantany obrałam nacinając je wzdłuż i zdejmując tak skórkę.
  • Pokroiłam je na plasterki 1/2 centymetrowe.
  • Plasterki ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  • Czipsy najpierw posmarowałam oliwą i posypałam cayenne.
  • Piekłam czipsy w piekarniku nagrzanym do 180 C z termoobiegiem przez 35 - 40 minut.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Zielony maj

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger