sobota, 14 lipca 2018

Placki z awokado na ostro z maślanką

Lekkie, smakowite i pożywne placki na obiad dziś podaję, a Ty co dobrego zajadasz na lipcowy obiad?
Placki są idealne, zdrowe, kremowe, awokado robi całą pracę w tych plackach.
Polecam do spróbowania.
Placki z awokado na obiad czy śniadanie.


Składniki:
  • 2 dojrzałe awokado Hass
  • 1/2 papryki czerwonej ramiro
  • 1 dymka ze szczypiorem
  • pęczek koperku
  • sól morska
  • pieprz
  • 2 i 1/2 szklanki maślanki
  • 1/2 szklanki mąki ryżowej
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 szklanka mąki pszennej T 650

Przygotowanie placków z awokado:
  • Rozgniotłam widelcem obrany miąższ z awokado.
  • Dodałam do niego pokrojoną drobno paprykę czerwoną oraz posiekaną dymkę i szczypiorek, wymieszałam.
  • Teraz wymieszałam awokado z maślanką i wsypałam obie mąki, wymieszałam.
  • Posiekałam koperek i dodałam do masy razem z łyżeczką sody, wymieszałam.
  • Smażyłam na niewielkiej ilości tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
  • Idealnie smakują z jogurtem ziołowym.

Smacznego.
Autor przepisu: Dorota Owczarek
"Podróże małe i duże"
Pani gilowa

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger