wtorek, 31 lipca 2018

Kokosowe gofry

Kokosowe gofry są pyszne, aromatyczne i szybko znikają.
My jedliśmy na śniadanie ale jako deser będą doskonałe.
Polecam z dżemem wiśniowym i brzoskwiniowym, będą doskonałe.
Kokosowe gofry z mąka kokosową.



Składniki: 4 porcje
  • 1 szklanka mąki pszennej T 450
  • 2 szklanki bio mąki kokosowej
  • 4 jaja
  • szczypta soli
  • 4 i 1/2 szklanki wody źródlanej
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • dżem brzoskwiniowy do podania
  • dżem wiśniowy do podania

Przygotowanie gofrów:
  • Jaja zmiksowałam z wodą i olejem.
  • Dodałam do masy obie mąki i ponownie dokładnie zmiksowałam.
  • Ciasto jest dość gęste.
  • Gofrownicę rozgrzałam, posmarowałam olejem i nałożyłam porcje ciasta.
  • Piekłam gofry w mojej gofrownicy 7 minut, Wy pieczcie według Waszych gofrownic.
  • Podałam z dżemem wiśniowym i brzoskwiniowym.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Drozd Kwiczoł

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger