środa, 20 czerwca 2018

Grillowane ziemniaki z koperkiem i oliwą

FIT
Sezon grillowy w pełni, stąd moje dzisiejsze danie. Grillowane ziemniaki są idealnym dodatkiem do mięs ale znakomicie smakują same, tak jak zostały upieczone. Bardzo pyszne jedzenie, które polecam gorąco.

Ziemniaki z grilla z dodatkiem koperku i oliwy.



Składniki:

  • 1000 g ziemniaków podobnej wielkości
  • 1 pęczek koperku
  • sól morska
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  • Ziemniaki obrałam ze skórki, umyłam i osuszyłam.
  • Posiekałam koperek.
  • Do miski wlałam 50 ml oliwy, wsypałam koperek, dodałam sporą szczyptę soli, wymieszałam.
  • Włożyłam do miski ziemniaki i mieszałam tak aby ziemniaki zostały obtoczone w oliwie z dodatkami.
  • Każdy ziemniak osobno zawinęłam w folię aluminiową i grillowałam około 30 minut.
  • Można ziemniaki umieścić też w rozżarzonym węglu drzewnym pod grillem, wtedy będą się piekły chwilę krócej.

Moje ziemniaki podałam z pasztetem grzybowym i ogórkami.


Smacznego!
Pomysł własny.

"Podróże małe i duże"

Mama łabędzica nawoływała maluchy

1 komentarze

  1. Bardzo dobry pomysł z oliwą w środku w foli, tak jeszcze nie robiłam.. napewno zrobię <3 dziekuje :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger