czwartek, 21 czerwca 2018

Surówka z brokuła z olejem lnianym

Dziś proponuję przepyszną surówkę, znika zastraszająco szybko z pucharków. Uwielbiam surowego brokuła, ma tak cudny aromat że mogę go jeść i jeść. Tutaj dodatkowo dodałam pachnąca kalarepę i jabłko, a dla koloru paprykę, idealne połączenie.

Zapraszam do skorzystania z przepisu.

Surówka brokułowa z dodatkiem oleju lnianego.


Składniki:

    • 1 średni brokuł
    • 1 jabłko ze skórką
    • 1 nieduża kalarepka
    • 1 mała papryka czerwona
    • 1 łyżka oleju lnianego
    • sok z cytryny
    • sól różowa himalajska
    • pieprz świeżo mielony


      Wszystkie warzywa umyłam i osuszyłam a następnie starłam na tarce o średnich oczkach.

      Przygotowane w ten sposób warzywa włożyłam do miski, dodałam olej, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Wymieszałam składniki i odstawiłam na 30 minut, aby warzywa zmiękły a smaki się przegryzły.

      Smacznego.
      Autor: Dorota Owczarek

      "Podróże małe i duże"

      Jezioro Białe

      0 komentarze

      Prześlij komentarz

      Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
      Anonimie-podaj swoje imię.
      Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
      Dziękuję i zapraszam ponownie.

      Obserwatorzy Google+

      Obserwatorzy Blogger