czwartek, 31 maja 2018

Surówka z czerwonej kapusty i cukinii

Bardzo lubię wszelakie surówki jeść ot tak sobie, do obiadu mięsnego muszą być zdecydowanie, wspomagają trawienie.
Ta z czerwonej kapusty jest obłędna, popróbujcie mojej wersji.
Surówka z czerwonej kapusty i cukinii.


              Składniki:

  • 1/4 główki czerwonej kapusty
  • 1 średnia cukinia
  • 10 cm ogórka zielonego ze skórką
  • 3 łyżki majonezu - u mnie wegański z aquafaby
  • sól morska do smaku
  • pieprz
  • 15 cm białej części pora


Kapustę drobno poszatkowałam.
Ogórka i cukinię umyłam, osuszyłam i starłam na tarce o grubych oczkach a pora po umyciu pokroiłam w półplasterki.
Wszystkie warzywa wymieszałam w misce, dodałam majonez, sól i pieprz do smaku, wymieszałam ponownie.
Pozostawiłam surówkę na 15 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Autor przepisu: Dorota Owczarek
                                        "Podróże małe i duże"
Pliszka siwa

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger