czwartek, 3 maja 2018

Ragout warzywne

Idealne, lekkie danie na Majówkę, szybko, pożywnie i aromatycznie.
Polecam spróbujcie tego ragout a będziecie chcieli więcej i więcej.
Szybkie w wykonaniu, szybko znika więc warto wypróbować, weganie powinni być zadowoleni a i mięsożercy nie pogardzą.
Warzywne ragout .


Składniki:
  • 1 cebula 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 3 papryki czerwone 
  • 1/2 papryki zielonej 
  • 5 średnich ogórków kiszonych 
  • olej do smażenia 
  • sól morska 
  • pieprz świeżo mielony 
  • 1 łyżka ziół prowansalskich 
  • 3/4 szklanki wody 
  • 1/2 szklanki wody z kiszenia ogórków 
  • 85 g kukurydzy z puszki 
  • 80 g ugotowanej czerwonej fasoli 
  • 3 - 4 łyżki listków majeranku

Przygotowanie:
  • Cebulę pokroiłam w piórka, czosnek drobno posiekałam.
  • Papryki pokroiłam w paski, tak samo jak ogórki.
  • Na oleju podsmażyłam cebulę i czosnek, dodałam pokrojoną paprykę, zioła prowansalskie i wlałam wodę.
  • Dusiłam około 10 minut aż papryka zmiękła i dodałam ogórki i wodę z ogórków, fasolę i kukurydzę, dusiłam jeszcze 5 minut.
  • Doprawiłam do smaku solą i pieprzem, posypałam majerankiem.
  • Podałam od razu.

Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Kwietniowe forsycje

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger