poniedziałek, 15 stycznia 2018

Śniadanie po meksykańsku

Szybkie, pyszne, pożywne śniadanie po meksykańsku.
Użyłam tutaj placków tortilli meksykańskich i puszki chili con carne Bonduelle.
Szybko i smacznie, energii do obiadu wystarczy, polecam.
Śniadanie po meksykańsku.


                  Składniki:

  • 4 tortille meksykańskie
  • 1 puszka chili con carne - 425 ml - Bonduelle
  • 4 jaja
  • 2 łyżki octu
  • posiekana natka pietruszki
  • mała czerwona cebula
  • 1 duży pomidor

Podgrzałam zawartość puszki.
Na suchej patelni podgrzałam tortille, pokroiłam je na trójkąty.
Pomidora pokroiłam w półplastry, cebulę w piórka.
Do garnka wlałam wodę, dolałam ocet, zagotowałam.
Do wrzącej wody wbiłam jajo i zakręciłam wodę tworząc wir.
Jajo gotowałam 3 minuty.
Na talerzu rozłożyłam tortille, ułożyłam chili con carne, plastry pomidorów, cebulkę i posypałam natką pietruszki.
Na wierzchu ułożyłam jajo w koszulce.
Smacznego.
Przepis własny.
                                          "Podróże małe i duże"
Bazylika Katedralna Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny w Pelplinie

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger