wtorek, 21 marca 2017

Twarożek z rzepą i koperkiem

FIT
Rzepa jest warzywem antydepresyjnym, więc po długiej i męczącej organizm zimie teraz będzie znakomitym dodatkiem diety.
Rzepa smakuje wybornie w sałatkach i surówkach a dziś podam jak ją wykorzystać do twarożku.
Zachęcam do wypróbowania przepisu.
Twarożek z rzepą i koperkiem.


                Składniki:
  • 300 g półtłustego twarogu
  • 1 nieduża czarna rzepa
  • 1/2 pęczka koperku
  • 200 ml kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
  • sól morska
  • 1 łyżeczka czarnuszki

Twaróg przełożyłam do miski i lekko rozgniotłam widelcem.
Czarną rzepę obrałam ze skórki i starłam na tarce o grubych oczkach, dodałam do twarogu.
Dodałam także posiekany koperek i czarnuszkę a także sól, wymieszałam.
Pyszny schłodzony.

Smacznego.
Przepis autorski.
                                "Podróże małe i duże"
Wiosenny bukiet tulipanów

4 komentarze

  1. Cudowny :) zdrowy, lekki i zapewne pyszny.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wszystko się zgadza, polecam do wypróbowania.

      Usuń
  2. Przepyszny. Moj mąż zjadł z ogromnym smakiem. Dziękuję za przepis. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mąż wie co dobre, polecam inne przepisy dla męża też. Pozdrawiam.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger