piątek, 10 czerwca 2016

Kiełbasiany wieniec z warzywami

Szybkie danie, pyszne danie dla zapracowanych, dla zabieganych.
Jak macie w domu białą kiełbasę i trochę warzyw to danie dla Was, polecam.
Kiełbasiany wieniec z warzywami.

                 
                      Składniki:
  • 300 g białych kiełbasek parzonych
  • 2 małe cukinie
  • 1 czerwona papryka ramiro
  • 2 cebule
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • olej do smażenia
  • sól morska
  • pieprz
Cukinię pokroiłam w plasterki wraz ze skórką a paprykę po usunięciu gniazd nasiennych w paseczki.
Cebulę pokroiłam w piórka.
Na patelni rozgrzałam olej i podsmażyłam warzywa jakieś 5 minut, potem na patelnię włożyłam kiełbaski i smażyłam jeszcze 5 minut aby kiełbaski się dobrze podgrzały.
Polałam całość sosem ostrygowym, posoliłam i oprószyłam pieprzem.
Dobre piwo do kiełbasek będzie akurat.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Jastrzębia Góra

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger