piątek, 20 maja 2016

Surówka z młodej kapusty z maślanką

Młoda kapusta, zdrowa, pyszna i smakowita, warto ją jeść na surowo czy kiszoną a takę w zupach, pomaga w trawieniu i ma mnóstwo witamin.
Tym razem poszatkowałam szybko kapustę, dodałam marchew i przyprawy i powstała pyszna surówka.
Zachęcam do skorzystania z przepisu.
Surówka z młodej kapusty z maślanką.

                   
                Składniki:
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 2 marchewki
  • cukier do smaku
  • ok. 100 ml maślanki
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Kapustę drobno poszatkowałam, lekko posoliłam i wygniotłam dłońmi.
Marchew obrałam i starłam na tarce jarzynowej.
Dodałam do kapusty.
Dodałam cukier do smaku, posiekany koperek oraz pieprz i łyżkę oliwy z oliwek, wymieszałam.
Dodałam maślankę i jeszcze raz wymieszałam.
Przed podaniem schłodziłam.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Wiosna

4 komentarze

  1. Do rybki robiłam dziś podobną surówkę i jak zobaczyłam u Ciebie postanowiłam dodać też maślankę do swojej surówki.Nigdy wcześniej nie dawałam maślanki.

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger