piątek, 12 lutego 2016

Placuszki bananowo - owsiane

Na śniadanie, na podwieczorek czy kolację po treningu będą znakomite.
Pożywne i dostarczają mnóstwo pozytywnej energii, polecam.
Użyłam tutaj bardzo dojrzałych bananów wręcz brązowych wtedy są najzdrowsze i mają najlepiej przyswajalny cukier.
Placuszki bananowo - owsiane.


                 Składniki:
  • 1 i 3/4 szklanki płatków owsianych
  • 2 bardzo dojrzałe banany 
  • 2 łyżki mąki gryczanej
  • 1 jajo 
  • syrop trzcinowy do podania - miałam Diamant

Płatki owsiane przesypałam do miseczki i zalałam wrzącą wodą do wysokości płatków.
Odstawiłam płatki aby wchłonęły całą wodę na 30 minut.
Do przestudzonych płatków dodałam dojrzałe banany oraz jajo i mąkę gryczaną, wszytko razem wymieszałam.
Piekłam placuszki na suchej patelni używając obręczy w kształcie kwiatków ale tutaj można dowolnie kształtować placki lub upiec je normalne z obu stron na złoty kolor.
Podałam z syropem trzcinowym.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Dokąd lecą?

6 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger