piątek, 17 października 2014

Penne z sosem serowym i rukolą

To danie z serii bardzo szybko gdy jesteśmy głodni jak wilk.
Zapraszam, będzie szybko, aromatycznie i przepysznie.
               Składniki:
  • 250 g makaronu penne pełnoziarnistego
  • 170 g oscypka
  • 125 g rukoli
  • 1 łyżka oliwy
  • przyprawa młynek ostry Kamis
  • sól
  • pieprz
  • 150 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego
Makaron ugotowałam al'dente.
Na patelnię wylałam mleko i dodałam do niego starty oscypek, podgrzewałam aż ser się rozpuścił.
Rukolę umyłam, osuszyłam i zmiksowałam z oliwą, dodałam do sosu i podgrzałam.
Całość osoliłam i posypałam pieprzem do smaku a także posypałam ostrą przyprawą paprykową.
Na patelnię włożyłam ugotowany makaron, wymieszałam i gotowe do podania.
Smacznego.
Przepis własny.

3 komentarze

  1. Penne z rukolą i parmezanem należy do moich ulubionych dań.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie to zrobiłaś Dorotko :-) mniam. Z chęcią bym spróbowała :-) pozdrawiam cieplutko :-)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger