wtorek, 10 września 2013

Letni bigos

Propozycja dla wszystkich którzy są posiadaczami szybkowara ale Ci co nie mają takiego sprzętu po prostu będą dłużej gotować a efekt będzie zachwycający.
Świeża kapusta gotuje się błyskawicznie a grzyby jeśli namoczymy też dość szybko, pomidory bio Royal Brand są mięciutkie więc też szybko dojdą.
Będziemy cieszyć się pysznym daniem i delektować jego smakiem.
Zapraszam na letni bigos.

Składniki:
  • 1 główka białej kapusty
  • 100 g bio pomidory Royal Brand
  • garść suszonych podgrzybków
  • 200 g wędzonego karczku
  • 2 laski kiełbasy śląskiej
  • 1/2 pęczka natki kolendry
  • 400 ml bulionu
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 3 łyżki skwarków wieprzowych
Przygotowanie: 
  • Kapustę drobno pokroiłam, kiełbasę pokroiłam w plasterki a karczek w dużą kostkę, grzyby połamałam na kawałki.
  • Wszystkie składniki oprócz kolendry włożyłam do szybkowaru, zamknęłam, doprowadziłam do najwyższej mocy i gotowałam 15 minut.
  • Jeśli natomiast nie macie szybkowaru to po kolei należy dorzucać składniki do kapusty wraz z namoczonymi grzybami i gotować do miękkości.
  • Szybkowar otworzyłam, dodałam soli, cukru, pieprzu do smaku a na koniec posiekaną kolendrę.
  • Wymieszałam jeszcze raz i bigos gotowy.
Smacznego.
Przepis własny.

4 komentarze

  1. Wygląda pysznie:)))ostatnio chodzi za mną ta potrawa i chętnie zrobię korzystając z Twojego przepisu:)))Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  2. och, mam ogromną ochotę na bigos.
    Najwyższa pora aby o nim pomyśleć.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Smakowita prezentacja:) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Prosty przepis i pyszny bigos :) Robiłam taki :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger