czwartek, 20 czerwca 2013

Wiosenna zupa jarzynowa

Lubicie zupy?
Często je gotujecie czy tylko drugie dania królują na Waszych stołach?
My lubimy i często gotujemy natomiast na naszym stole prym wiodą zupy - kremy.
Ta dzisiejsza zupa jest bardzo szybka, wiosenna, polecam serdecznie.
Wiosenna zupa jarzynowa.

Składniki:
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 spora marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera bulwiastego
  • biała część pora
  • kilka różyczek kalafiora
  • kilka różyczek brokuła
  • 1500 ml bulionu drobiowego
  • makaron z jednej zupki chińskiej
  • sól morska
  • pieprz czarny
Przygotowanie zupy:
  • Warzywa obieramy i rozdrabniamy.
  • Marchew, pietruszkę i selera ścieramy na tarce jarzynowej.
  • Ziemniaki w kostkę a pora w plasterki.
  • Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.
  • Wkładamy do zupy kalafiora i brokuła i gotujemy jeszcze 5 minut.
  • Na końcu doprawiamy do smaku i wkładamy do zupy pokruszony makaron z jednej zupki chińskiej.
  • Czekamy 5 minut aż makaron napęczniej i zupa gotowa.
Smacznego.
Pomysł własny.

2 komentarze

  1. Ja uwielbiam zupy i na pewno ten przepis też wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zjadłabym taką ale...w wersji na zimno niepodgrzaną!

    Oczywiście! Uwielbiam zupy!

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger