wtorek, 12 marca 2013

Indyk w sosie curry

Długo nosiłam się z zamiarem napisania tego posta a to dlatego że nie było to moje popisowe danie natomiast jeśli lubicie curry to zróbcie prawidłowo i będziecie cieszyć się pysznym daniem.
Wykorzystałam tutaj przyprawę "Indyk w curry"Royal Brand.
Wszystko byłoby ok. gdyby nie to że trawa cytrynowa plątała się w zębach bo nie przecedziłam sosu.
O czym Wy zapomnieć nie możecie.
Winę zwalam trochę na producenta przyprawy bo robiłam wszystko wedle zaleceń na opakowaniu i o przecedzeniu sosu mowy nie było.
Ale człowiek zawsze się uczy i następnym razem zrobię jak trzeba.
Smak potrawy bardzo smakowity, jednak ta trawa cytrynowa niepotrzebnie chrzęściła w zębach.
Popatrzcie jak to zrobiłam.

              Składniki:
  • 500 g mięsa z indyka 
  •  
  • mieszanka indyk w sosie curry Royal Brand
  • 2 torebki ryżu
  • sól czarna cypryjska

 Mieszankę Royal Brand wsypać do naczynia z wodą.
Po kilku minutach przełożyć ją na patelnię.
Teraz powinno być zagotować i przecedzić a ja tego nie zrobiłam.
Mięso indyka po porcjować na małe sznycelki które posypać czarna solą cypryjską.
Odstawić na 15 minut.
Na przecedzonej mieszance curry ułożyć indyka, patelnię przykryć pokrywką i dusić ok. 20 minut polewając mięso sosem.
Ryż ugotować al'dente.
Na talerzu układamy ryż a na nim mięso z indyka polane sosem curry.
 Życzę smacznego i żadnych wpadek.

5 komentarze

  1. uwielbiam curry! Jak dawno nie jedliśmy indyka, trzeba zrobić koniecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kolorowo na talerzu-smacznie to wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  3. To wykwintne danie i zapewne bardzo smaczne:))chętnie bym takie przygotowała tylko nie wiem czy sobie poradzę:)))Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. pysznie wygląda:) kiedyś robiłam takiego kurczaka w curry:)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger