wtorek, 22 stycznia 2013

Rozmarynowe naleśniki

Ależ one wyszły pyszne i aromatyczne i to nadzienie - strzał w dziesiątkę.
Koniecznie wypróbujcie.

  
                Składniki:
       Ciasto:
  • 3 jaja
  • 50 ml wody gazowanej
  • 50 ml mleka
  • szczypta soli
  • 4 łyżki czubate mąki
  • 1 łyżka posikanego świeżego rozmarynu
           Farsz:
  • rukola
  • feta
  • salami paprykowe
  • sos tysiąca wysp
 Składniki ciasta wymieszać i odstawić na 30 minut aby ciasto "odpoczęło".
Potem usmażyć naleśniki.
Kiełbasę i ser pokroić w kostkę.
Na każdym naleśniku umieścić 1 łyżeczkę sosu i rozsmarować.
Następnie ułożyć na każdym naleśniku rukolę i kostki sera i salami.
Zwinąć naleśniki tak jak kto lubi.
Smacznego. 

11 komentarze

  1. Wyglądają pysznie..a ja ie lubię rukoli..

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny przepis, chętnie przetestuję nie dodając rozmarynu za którym nie przepadamy.
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. a i owszem, owszem zrobię, bo już dawno nie było u mnie naleśników w wytrawnym wydaniu. Zazwyczaj domownicy wołają o tortilki. Dzięki za przypomnienie

    OdpowiedzUsuń
  4. Wspaniałe naleśniki. Uwielbiam.!!!Twoje wyglądają przepysznie:))

    OdpowiedzUsuń
  5. Kiedy można wpaść na naleśniczka:) ?

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo ciekawa wersja, bardzo rzadko stosuję rozmaryn w kuchni, chyba muszę spróbować w wersji z naleśnikami:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Rozmaryn jest cudownym ziołem i wkładam go do potraw bardzo często a na moim parapecie gosci zawsze :-)

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger