sobota, 27 października 2012

Szpinak z prażonymi płatkami kukurydzianymi.

Szpinaku nigdy w moim domu dość, więc  jako danie główne lub jako przystawka chętnie gości na naszym stole.

    
               Składniki:
  • 300 g świeżego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól
  • płatki kukurydziane
  • 1 łyżeczka masła

Szpinak oczyścić, umyć i osuszyć a następnie pokroić w paski.
Czosnek i cebulę drobno posiekać i podsmażyć na 1 łyżce oliwy z oliwek.
Dodać szpinak i dusić do miękkości ok. 5 minut.
Płatki kukurydziane pokruszyć i podsmażyć na rozgrzanym maśle.
Posypać szpinak i zajadać.

Smacznego.  
Przepis wlasny. 

3 komentarze

  1. Ale Ty smacznie gotujesz!!

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam szpinak pod każdą postacią :D ale o takim jeszcze nawet nie słyszałam - koniecznie muszę spróbować Twojego połączenia :)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google

Obserwatorzy Blogger