sobota, 27 października 2012

Pikantne polędwiczki.

Ta potrawa to raj dla podniebienia dla wszystkich mięsożerców.
Delikatność polędwicy i kwaskowatość  pomidora nadaje jej jedyny i niepowtarzalny smak , polecam.


                       Składniki:
  • ok.800 g polędwiczek wieprzowych
  • 4 cebule
  • 4 pomidory
                  Marynata:
  • 4 ząbki czosnku
  • majeranek
  • ostra papryka w proszku
  • sól
  • pieprz
  • olej
Pokrojone na skośne plastry polędwiczki lekko rozbić najlepiej kostkami dłoni.
Składniki marynaty czyli rozgnieciony czosnek, ostrą paprykę, majeranek, sól, pieprz oraz olej wymieszać i natrzeć z każdej strony nasze plastry polędwicy.
Odstawić na kilka godzin.
Następnie mięso usmażyć z obu stron na rumiano.
Dodać do mięsa posiekaną cebulę oraz pokrojonego w kostkę bez skórki pomidora.
Dusić do miękkości ok.15 minut.
Doprawić solą i pieprzem.
 Podałam ze szpinakiem z prażonymi płatkami kukurydzianymi.
Smacznego.

3 komentarze

  1. Chyba ten przepis wykonam!

    OdpowiedzUsuń
  2. O! to danie jest dla mnie:) jestem typowym mięsożercą. Muszę spróbować:)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Google+

Obserwatorzy Blogger