wtorek, 31 lipca 2012

Wiśnie w syropie

Szybki i bardzo prosty pomysł a wiśnie można potem wykorzystać do deserów i ciast, kisieli.
                             Wiśnie w syropie

Moje stanowisko pracy
Składniki:
  • 1kg wiśni
  • 1/2 kg cukru
Wydrylowane wiśnie zasypujemy cukrem a jak puszczą sok przekładamy do wyparzonych słoików razem z sokiem,
Zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania.
Smacznego.

4 komentarze

  1. Sama nie wiem czy takie wiśnie lepsze czy w dżemie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Faktycznie wiśnie w syropie nadają się do deserów, ciast.
    Podpisuję się pod Twoim postem

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszą wyjątkowo smakować!

    OdpowiedzUsuń
  4. Super przepis właśnie taki szukałam , szybki i nie pracochłonny . Dzięki

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger