piątek, 20 lipca 2012

Agrest w galaretce

Z serii robimy przetwory na zimę,do słoików, mrozimy, wekujemy, no wiemy o co chodzi.
Co dobrego Wy przetwarzacie?
Ja proponuję agrest w galaretce, niebo w gebie ale spróbować musicie sami.

Składniki:
  • 1 kg agrestu
  • 1 kg cukru
  • 1/2 szklanki wody

 Agrest obrać i umyć.
Z wody i cukru ugotować syrop do którego wrzucić agrest.
Gotować aż syrop zgęstnieje tj . ok godziny.
Wlewać galaretkę do wyparzonych słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.

Będzie znakomita do deserów i wypieków albo w zimne dni do herbatki.
Smacznego.


4 komentarze

  1. Tak jeszcze nie robiłam..muszę wybrać się do "Maminego" sadku ..

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie od zawsze robi się galaretkę z agrestu.
    Agrest w galaretce szalenie mi się podoba.
    Spróbuję!

    OdpowiedzUsuń
  3. kocham przetwory agrestowe. W tym roku nie ma dużo owocu, a zawsze w ten czas w domu jest totalna agrestomania

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger