czwartek, 19 lipca 2012

Grillowana karkówka na sposób klasyczny oraz testowanie.

Jestem posiadaczką pakietu przypraw grillowych Prymat.
Są to przyprawy bez konserwantów i dlatego mnie skusiły.
Powoli będę je testować a dziś pierwszy test.
Testuje przyprawę do karkówki klasyczną.

 Skąłdniki:
  • 600 g karczku bez kości
  • przyprawa karkówka klasyczna Prymat 
  • 4 łyżki musztardy
  • 2 łyżki miodu
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • cebula
  • papryki kolorowe
  • cukinia

Karczek umyć i pokroić na plastry grubości ok. 1 cm.
Lekko stłuc tłuczkiem.
Przyprawę wymieszać z 2 łyżkami miodu i 4 łyżkami musztardy.
Natrzeć mikstura mięso.
Odstawić do lodówki na ok. 2 godziny-ja zrobiłam to wieczorem aby następnego dnia grillować mięso.

Warzywa obrać i pokroić na cząstki.
Mięso skropić przed grillowaniem oliwą.
Mięso grillować jak kto woli po 5 minut z każdej strony -ja mam patelnię grillową i dlatego jest to bardzo bardzo szybkie danie.
Grillować także warzywa.
Mięso tak przyprawione i grillowane bardzo przypadło mi do gustu, jest soczyste, miękkie i aromatyczne.
Smacznego.
Niedługo dalsze testy i pyszne dania.

4 komentarze

  1. Fantastyczny przysmak. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie lubie przypraw gotowych, poza Vegeta ktorą dodaję do 1, no może góra 2 znanych mi potraw - własciwei zawsze wybieram pojedyncze przyprawy. A miód i musztarda na pewno pomogły w uzyskaniu wyjatkowego smaku miesa.. Niemniej, gdybyś mnie taka karkówką gotową poczęstowała - na pewno nie odmówiłabym :)

    OdpowiedzUsuń
  3. foty takie że zalizać ekran można:)

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Obserwatorzy Blogger