niedziela, 24 czerwca 2012

Truskawkowy jogurtowiec

W tym roku truskawki wykorzystuję bardzo mocno i stąd następna delicja truskawkowa.
Ciasto jest delikatne, piankowe, idealne do kubka kawy, polecam.
Lekka pianka cytrynowo - truskawkowa.
Składniki: tortownica 20 cm
  • 3 jogurty naturalne po 400 g każdy
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 4 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • ok.300 g truskawek
  • biszkopty okrągłe
Przygotowanie sernika:
  • Każdą galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody i pozostawić do ostudzenia.
  • W galaretce truskawkowej rozpuścić żelatynę.
  • 2 jogurty wymieszać z 3 łyżkami cukru a następnie dodać galaretkę z żelatyną.
  • Pozostały jogurt wymieszać z łyżką cukru i galaretką cytrynową.
  • Na dno tortownicy - u mnie 20 cm, ułożyć biszkopty i zalać masą cytrynową.
  • Powciskać w masę truskawki.
  • Wstawić do lodówki do stężenia.
  • Następnie wylać masę truskawkową i ponownie wstawić do lodówki do stężenia.
Smacznego.
Przepis własny.

3 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger