wtorek, 12 czerwca 2012

Pręga wołowa z żurawiną i chrzanem oraz testowanie

Testowania produktów Eterno ciąg dalszy.
Produkty zauroczyły mnie swoim wyglądem, szatą graficzną to po pierwsze ale także zawartość słoików i buteleczek jest przepyszna i wyprodukowana bez konserwantów, przemawia to na wielki plus dla firmy.
 Eterno
to firma rodzinna z tradycjami, więcej informacji na FB KLIK lub na blogu KLIK.
Zapraszam serdecznie.
A teraz o produkcie który testowałam.
                          Chrzan z żurawiną do mięsa
Po odkręceniu słoika zapach chrzanu ostry bardzo charakterystyczny tak jak lubię i na dnie słoiczka żurawina.
Połączenie bardzo dobre jak dla mnie więc wykorzystałam chrzan do mojej pręgi wolowej.





                Pręga wołowa z żurawiną i chrzanem
Składniki:

  • 500 g pręgi wołowej
  • 1 cebula
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka czubrycy czerwonej
  • 1 łyżeczka szałwii suszonej
  • sól
  • pieprz
  • bulion
  • chrzan z żurawiną Eterno

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.
W miseczce wymieszałam mąkę z przyprawami i obtaczałam każdy kawałek mięsa w mieszaninie a następnie obsmażałam na rumiano na rozgrzanym oleju.
Następnie mięso podlałam bulionem, wkroiłam cebulę w piórkach i dusiłam do miękkości.
W razie potrzeby podlewać mięso bulionem.
Podałam i tu sama siebie zaskoczyłam, z kaszą pęczak kujawski na sypko i jako dodatek do mięsa był oczywiście chrzan z żurawiną.
Komponowało się wspaniale.



Smacznego.

1 komentarze

  1. http://www.tvn.pl/showbiz/kultowy-show-kulinarny-na-antenie-tvn-zglos-sie,47571,934.html


    Serdecznie zapraszamy na casting do nowego programu tvn MasterChef !

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger