sobota, 9 czerwca 2012

Młoda kapusta z masełkiem i bułką tartą





Danie bardzo proste i nie było by w nim nic dziwnego gdyby nie to że do dania używamy małych główek kapusty i gotujemy je w całości.




Składniki:

  • 1-2 małe główki młodej kapusty białej
  • 2 łyżki masła 
  • 4 łyżki bułki tartej 
  • sól




 W dużym garnku zagotować wodę i osolić wrzątek.
Kapustę oczyścić i usunąć wierzchni najtwardszy głąb.
Włożyć kapustę do wrzącej wody i gotować 20-25 minut do miękkości.
Masło rozpuścić na patelni i zasmażyć bułkę tartą, posolić.
 Kapustę podawać polaną masełkiem z bułką.
Prawda że proste.

Smacznego

3 komentarze

  1. Chętnie bym takiej skosztowała.

    OdpowiedzUsuń
  2. i nic więcej nie trzeba sama kapustka starczy do podjadania...

    OdpowiedzUsuń
  3. wieki nie jadlam takiej kapusty ... rozplywajace sie danie w ustach .. pycha!!!

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger