niedziela, 11 grudnia 2011

Żółty ryż

Te żółte kopczyki wyglądają efektownie do każdego dania.

                            Składniki:
  • 1 szklanka ryżu
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka kurkumy
Ryż podsmażyć na łyżce oleju i jak się zeszkli zalać bulionem wymieszanym z kurkumą.
Gotować do całkowitego wchłonięcia bulionu przez ryż.
Ryż ubić w filiżance i odwrócić do góry dnem na talerzu....wyjdzie bez problemu.

Smacznego.

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger