niedziela, 18 grudnia 2011

Sałatka meksykańska

Przepis dostałam od koleżanki, sałatka wyszła znakomicie.
Orzechowy smak fasoli oraz pikantność sosu chili, polecam.
Składniki:
  • 3 szklanki ugotowanej fasoli -  ja miałam fioletową i różową
  • 1 szklanki pokrojonych w kostkę ogórków - korniszony bądź w sezonie małosolne
  • 1/2 szklanki posiekanej cebuli
  • 6 - 7 łyżek oleju
  • sól morska
  • cukier szczypta trzcinowego
Dodatek do wyboru:
  • 2 łyżki sosu chili 
  • 1 łyżeczkę tabasco
Przygotowanie sałatki:
  • Składniki połączyć razem, posolić i pocukrzyć do smaku.
  • Ja dałam sos chili.
  • Wymieszać dokładnie i schłodzić w lodówce.
Smacznego.

2 komentarze

  1. Jakoś bardzo mi się podoba to połączenie. i do tego np. obok jakaś rybka albo coś w tym stylu.

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger