czwartek, 3 listopada 2011

Oliwa bazyliowo-czosnkowa z czerwonym pieprzem

To kolejna odsłona bazylii w moim domu.



                         Do butelki:
  • oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 2-3 gałązki bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka ziaren czerwonego pieprzu
Do butelki włożyć gałązki bazylii, pokrojony na połówki czosnek oraz ziarna pieprzu czerwonego.
Zalać zawartość butelki oliwa z oliwek.
Odstawić na 1 dzień.
Aromatyczna oliwa gotowa do sałatek lub potraw smażonych.
Smacznego.
Pomysł własny.

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger